ONZE EXPERTISE

OCU Engineering BV levert al meer dan 15 jaar maatwerk producten voor horeca,bedrijven en de voedingsmiddelenindustrie.

R

Groot machine park

R

Ruime werkplaats

R

Vakkundige medewerkers

R

Snelle levering

R

Scherpe prijzen

3D tekenen

Met 3D tekeningen zijn wij in staat om al uw wensen realiteit te laten worden als het aankomt op metaalbewerking.

Het visualiseren is namelijk van belang om een project in gang te zetten. Dankzij onze ontwerpers zullen wij met een 3D tekening een goed inzicht krijgen in de maatwerk metaalbewerking die er voor uw bedrijf nodig zal zijn. Door middel van diverse programma’s kunnen wij deze schetsen vervolgens gaan gebruiken om ons team aan de slag te zetten. Zij zullen de tekeningen omzetten naar de vereiste afmetingen en vormen. Het metaalbewerkings-proces begint dan ook echt bij deze stap!

Assemblage

Nadat wij de 3D tekening hebben gemaakt voor de metaalbewerking zal ons team beginnen met de assemblage.

Aan de hand hiervan zal er dus een geheel nieuwe compositie ontstaan. Door een dergelijk ontwerp wordt het een stuk makkelijker om te zien hoe het project gerealiseerd moet worden en hoe alles samen zal moeten vallen. Vooral bij grotere en complexere constructies voor metaalbewerking is dit een ontzettend belangrijke stap die genomen zal moeten worden. Visualiseren zal ervoor zorgen dat uw wensen sneller kunnen worden omgezet naar een vatbaar product.

CNC Lasersnijden

Lasersnijden is natuurlijk een van de belangrijkste onderdelen bij het maatwerk metaal. Binnen ons bedrijf hebben wij een hoogwaardige lasersnijder staan die elk mogelijke vorm uit kunnen snijden.

Onze lasersnij machine kan de volgende maten snijden: max 6000 x 2500 x 20 mm. Dankzij dit ruime bereik is het mogelijk om ook grotere constructies voor de metaalbewerking uit te snijden. Zo kunnen wij elke ontwerp voor uw metaalbewerkingsmaatwerk project realiseren. Wilt u meer informatie? Neemt u dan contact met ons op via het onderstaande contactformuler.

CNC Ponsen

Het ponsen is ook wel het bewerking van een plaat metaal. Deze plaat zal omgevormd worden tot een matrijs. Deze matrijs kan ook wel gezien worden als een soort mal.

Onze machine in de hal heeft onder een grote laad en los unit, middels deze unit zijn wij in staat om een groot aantal platen om te zetten binnen een zo kort mogelijke tijd. Deze plaat kan maximaal bestaan uit een afmeting van 3000 x 1500 mm. Voor meer informatie over het toepassen kunt u altijd contact met ons opnemen om te bekijken wat de mogelijkheden hiervoor zijn.

CNC Kanten

Voor bepaald maatwerk is het nodig om een metalen plaat te kanten. Dit zal gedaan worden door een kantbank.

Middels deze bank zal er een bepaalde vorm in de plaat worden aangebracht. Het hydraulische mes van deze machine zal het materiaal op de bank drukken, dit zorgt voor de inkeping. De kracht van de kantbank zorgt ervoor dat er niet handmatig een inkeping hoeft te worden gemaakt in de plaat die voor u gemaakt gaat worden. Hierdoor is het eindresultaat van een hogere kwaliteit en kan een constante kwaliteit gegarandeerd worden.

Knippen

Voor sommige projecten is het noodzakelijk om onderdelen van de metalen plaat in stukken te knippen. Bij OCU Engineering BV is dit geen enkel probleem, wij zijn in staat om alle mogelijke materialen te knippen, tot een max van 3000 mm.

Onder hoge druk zal het mes van de knipmachine uw plaat vormen tot een nieuwe afmeting. Dankzij onze hoge kwaliteit apparatuur in ons machine park zal u zekerheid hebben over het goed uitvoeren van dit proces. Is de plaat geknipt dan kan er verder worden gegaan naar de volgende stap in het maatwerk metaal proces

Schuren

Staal kan net als hout vrij scherpe stukken hebben, dit is niet waar u als klant zijnde op zit te wachten.

Om te voorkomen dat uw hand open komt te liggen door de kleine ijzerstukken op het oppervlak worden al onze maatwerk metaalbewerking producten voorzien van een schuurbeurt. Middels deze schuurbeurt is het mogelijk om de plaat of het product geheel glad te krijgen, hierdoor kunt u dit eenvoudig gebruiken zonder dat u last krijgt van scherpe uitsteeksels. Wij doen dit middels onze hoogwaardige metaal schuur machine, onmisbaar binnen het maatwerk metaal.

Walsen

Het walsen van plaatwerk op maat of een plaat op maat is eigenlijk een omvormingstechniek. Deze techniek wordt vaak gebruikt om een vlakke plaat om te buigen tot een cilindervorm.

Dankzij dit walsen zal het mogelijk zijn om een nieuwe vorm te creëren zonder dat er sprake is van afbreuk van de stevigheid. Onze wals is in staat om diverse soorten materialen te walsen. Walsen is voornamelijk aan de orde voor toepassingen binnen silo’s, ketels of tanks, al kan iedere ander plaatwerk op maat of een plaat op maat uiteraard ook door onze wals gewalst worden.

Spanen

Het spanen, ook wel het verspanen, is onmisbaar binnen het maatwerk metaal.

Dit maakt het mogelijk om de massa van het staal aanzienlijk te verminderen, zonder dat er afbreuk wordt gedaan aan laatwerk op maat of plaat op maat zelf. Op die manier is het een minder zwaar object geworden, voor maatwerk metaalbewerking is dit een groot voordeel als men het liefst een staalconstructie wilt hebben van een zo laag mogelijk gewicht. Het maximum is max 4000 mm per plaatwerk op maat of plaat op maat wat wij kunnen leveren

Tig Lassen

Wij van OCU Engineering BV kunnen bij metaalbewerking voorzien van diverse soorten lastechnieken. Een van de lastechnieken die wij binnen het bedrijf toepassen is de TIG lastechniek.

Deze afkorting staat ook wel voor Tungsten Inert Gas. (Toepassen van wolfraam voor uw laswerkzaamheden). Wij gebruiken een inert gas voor deze lastechniek, dit is dan ook waar de naam haar oorsprong aan dankt. Deze lastechniek wordt vaak gebruikt voor hoog gelegerd staal, hier kan men denken aan RVS of aan een vorm van aluminium. Het wordt overigens ook met regelmaat gebruikt voor laag gelegeerd staal, dit gezien de lassnelheid erg laag is.

Mig Lassen

Deze lastechniek kunt u ook wel rekenen tot de elektrische booglassen, het is namelijk zo dat wij bij deze techniek gebruik maken van een afsmeltende elektrode.

Bij deze lastechniek zullen onze vakmensen een constante spanning gebruiken, dit is dus een aanzienlijk groot verschil ten opzichte van het TIG lassen. We zien dat deze lastechniek voornamelijk bij de zachtere en laag gelegeerde metalen wordt gebruikt, voor de hoog gelegeerde wordt immers gekozen voor de TIG techniek. Hier op de afbeelding kunt u een inzage krijgen in hoe deze lastechniek bij ons op de werkplaats haar toepassing weet te vinden.

Stift lassen

Als laatste is het ook mogelijk om bij OCU Engineering BV uw metaalbewerking samen te stellen middels onze stift las techniek. Bij deze techniek zal er een metalen staafje vanuit een speciaal pistool aan een ondergrond worden bevestigd.

Dit komt met regelmaat voor bij de toepassingen waarbij kleine metalen pennetjes of bouten aan een plaat moeten worden gehecht. Dit kan op een professionele manier geschieden door onze hoogwaardige machines. Deze lastechniek zal voornamelijk aan de orde zijn in het latere ontwikkelingsproces, voor de rest zal immers worden gekozen voor een van de andere lastechnieken voor maatwerk metaal.

CONTACTFORMULIER

Contact & Openingstijden

OCU Engineering BV, Veerweg 7, 5145 NS, Waalwijk

+31(0) 416 533 683

info@ocuengineering.nl

BTW nr. NL857968336B01

Bankrekening: NL45 INGB 0007 9387 57

maandag - vrijdag8:00 — 17:00
zaterdag8:00 — 16:00
zondagGesloten